Poslanstvo

Romarski urad deluje pod okriljem in v službi življenja narodnega svetišča Marije Pomagaj na Brezjah. Ustanovljen je bil zaradi romarjev, ki v tako velikem številu prihajajo k nam. Gostoljubnost namreč ni samo kulturna, pač pa tudi krščanska krepost. Zato smo veseli, da smemo biti prvi, ki romarje sprejemamo. Vsem obiskovalcem posredujemo informacije o svetišču samem, kaj se v in okrog njega dogaja, predstaviti pa vam želimo naše načrte za prihodnost in nenazadnje, poslušati vaše želje in sprejemati predloge.

Preko osebnega stika, telefona, pošte in interneta smo desna roka bratov frančiškanov, ki so varuhi in upravljalci življenja in dogajanja v narodnem svetišču. Smo le most do svetega. Bližnjica, saj želimo po svojih najboljših močeh pomagati romarjem in odstraniti tudi najmanjšo oviro, ki jih loči do tega, da bi svobodno stopili pred Marijino podobo in k zakramentom.

V Romarskem uradu se romarji lahko oskrbite z verskim časopisom, s knjigami, z gradivom za bogoslužje, s pesmaricami, z zloženkami za pripravo na sv. spoved... Po dostopnih cenah imate na voljo veliko priložnostnih daril: za sv. krst, sv. birmo, sv. zakon, različne spominke, sveče, kipce... Vse smo oblikovali tako, da bi bili izdelki čim lepši, preprosti in da bi v današnjem romarju krepili vero. Za vas lahko uredimo srečanje z duhovnikom, vam rezerviramo termin za sv. mašo, lepo pa ste povabljeni tudi k predavanjem, ki jih organiziramo. Vse samo zato, da bi z Marijinih Brezij odšli polni vere in upanja.

Zato še enkrat: vabljeni, da nas obiščete.

delavci romarskega urada